Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egy elkeseredett tűzoltó nyílt
  2011-03-03 19:57:21, csütörtök
 
  Egy elkeseredett tűzoltó nyílt levele Orbán Viktornak és Pintér Sándornak

barikad.hu
2011, március 3 - 15:54


Munkaidőm ellentételezés nélkül magasabb, mint bármely más Magyar munkavállalóé.
Cikk Front kép - 280x185:

Tisztelt Miniszterelnök Úr, tisztelt Miniszter Úr!



Elkeseredettségem oka, hogy a Magyar Állam megszegni készül adott szavát, egy velem - 1997-ben - kötött megállapodást. Ezt a megállapodást úgy hívják, hogy ,,Hivatásos Szolgálati Törvény" (1996.évi, XLIII.tv.), melynek ,,preambulumát" idézem.

1996. évi XLIII. törvény

a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról

,,A Magyar Köztársaság függetlenségének, alkotmányos rendjének, valamint a lakosság és az ország anyagi javainak védelmét ellátó szervek hivatásos állományától az állam tántoríthatatlan hűséget, bátor helytállást követel. A hivatásos állomány tagjai a törvények és más jogszabályok, valamint a nemzetközi jog előírásainak megfelelően, a fegyveres szervek feladataihoz igazodó szakmai ismeretek birtokában különleges közszolgálatot teljesítenek. Az Országgyűlés - elismerve a hivatásos szolgálattal járó nagyobb áldozatvállalást és az azzal arányban álló erkölcsi és anyagi megbecsülés indokoltságát - a fegyveres szervek hivatásos állományának szolgálati viszonyáról a következő törvényt alkotja:"

Mielőtt aláírtam ezt a megállapodást, gondosan tájékozódtam a feltételekről. Részletesen elmondták, hogy alkotmányos jogaimat több tekintetben is korlátozzák, és még ezen felül is számtalan kötöttséggel jár a hivatásos szolgálat. Néhányat megemlítenék, a teljesség igénye nélkül:

Munkaidőm ellentételezés nélkül magasabb, mint bármely más Magyar munkavállalóé. Az utóbbi pár évben heti 48 óra, de több évig heti 54 óra volt.

Esküm értelmében, a munkám során kapott parancsot, utasítást, akár életem kockáztatásával is végre kell hajtanom.

A parancsot, utasítást (kivéve, ha az bűncselekmény elkövetésére szólít fel) nem bírálhatom, akkor sem, ha az nyilvánvalóan megalázó, vagy jogszabálysértő. Jogorvoslatra, csak a parancs végrehajtását követően van lehetőségem.

Szabadságról, szabadnapról bármikor és bárhonnan visszarendelhetnek, ha a szolgálati érdek úgy kívánja.

Állandó lakhelyem elhagyását mindenkor jelentenem kell, tartózkodási helyem, és elérhetőségem megadásával.

Szolgálati helyemen politikai tevékenységet nem folytathatok. Politikai pártban tisztséget nem vállalhatok, mely tiltást szolgálati viszonyom megszűnését követő három évre kiterjesztették.

Az ún. megbízhatósági törvény bevezetésével provokálhatóvá, megfigyelhetővé, leinformálhatóvá váltam én, és családtagjaim is, miközben a parlamenti padsorokban, az önkormányzatokban, több, korábban köztörvényes ügyekben jogerősen elítélt képviselő dönt a ,,sorsomról".

És végül, de nem utolsó sorban: Az Európai Unió szabályozásával is ellentétesen, nincs sztrájkjogom.

A megkötések fejében, Önök bizonyos kedvezményeket ajánlottak, tudván, hogy ennyi kötöttséget ellentételezés nélkül, épeszű ember nem vállal.

Önök ajánlottak a vállalásaimmal arányos anyagi és erkölcsi megbecsülést. Az előbbiről évek óta csak álmodom, az utóbbiról szinte naponta biztosítanak a hétköznapi emberek. Ez elmondhatatlan büszkeséggel tölt el, de sajnos tejet és kenyeret nem kapok érte a boltban.

Ajánlottak, és adtak 13. havi fizetést, amit aztán néhány éve el is vettek, hivatkozva a ,,társadalmi igazságosságra". Kénytelen-kelletlen elfogadtam.

Biztosítottak arról is, hogy minden szolgálatban eltöltött 5 évemet 6 évnek ismernek el.

(1.2-es szorzó) Ezt egyébként nem kedvezményként értékelem. Munkaóráimat tekintve, 5 év alatt valóban 6-ot teljesítek.

És végül a mézesmadzag leghosszabb, legvastagabb és legmézesebb része a nyugdíjszabályozás volt.

Önök azt ígérték ,,jogfosztásom" fejében, hogy 25 év szolgálati viszony után, amennyiben az egészségem oly mértékben megromlana, hogy a hivatásos szolgálatot ellátni már nem tudom, vagy betöltöttem az 50. életévemet, teljes összegű szolgálati nyugdíjra leszek jogosult. Erős, egészséges fiatalemberként az egészségkárosodás meg sem fordult a fejemben. Az 50 éves nyugdíj korhatár volt az, ami miatt úgy döntöttem, hogy vállalom a kötöttségeket, és a munkával járó mindennapos veszélyt. Később aztán rájöttem, hogy a fokozott fizikai és pszichés terhelés miatt az egészségkárosodás lehetőségét sem lehet kizárni, de még így is korrektnek tartottam a szerződést.

Ezeket a kedvezményeket nem én követeltem magamnak egy demonstráció, egy sztrájkfenyegetés vagy egy fegyveres hatalomátvétellel történő megfélemlítés által.

Ezeket a kedvezményeket Önök ajánlották a korlátozások fejében. Én mérlegeltem, és elfogadtam az ajánlatukat.

Tudomásom szerint, Önök most a megállapodás felrúgására készülnek, oly módon, hogy a nyugdíjra jogosító szolgálati viszony időtartamát minimum 5 évvel (de a Jó Isten tudja mennyivel...) meg kívánják hosszabbítani, megfejelve ezt, az 1.2-es szorzó eltörlésével.

Arról már nem is beszélve, hogy a nyugdíjszámítás módját (ami egyébként szintén az eredeti megállapodás része volt) korábban, szintén számomra kedvezőtlenül módosították.

Ez, így nem járja!

Az Önök kormánya - egyébként nagyon helyesen -, a bankok esetében törvényileg tiltotta meg az egyoldalú szerződésmódosítást. Most maga az ,,államgépezet" készül ugyan így egyoldalúan szerződést módosítani!

Uraim! Ha Önök 14 évvel ezelőtt a most tervezett feltételeket ajánlották volna, akkor én kinevetem magukat, és tovább állok.

A mostani tervezetük alapján 58 (vagy Isten tudja hány...) évesen leszek nyugdíjjogosult, de van olyan kollégám, aki mivel 34 évesen szerelt fel, csak 60 akárhány éves korára.

Ennek két hátulütője is van.

Az egyik, hogy továbbra is komolyan veszik a rendeletekben szabályozott alkalmassági követelményeket, és ez esetben 52-53 éves koromra hivatásos szolgálatra alkalmatlannak találnak, és elhajítanak, mint egy koszos rongyot. 25-28 évnyi szolgálatot ugye nem így akarnak ,,meghálálni"?

A másik, hogy nem veszik komolyan, ez esetben pedig sérül az állampolgárok biztonsághoz való joga.

Ugye belátják, hogy ezt a hivatást ötvenen túl már csak alapjáraton lehet űzni, és ez, figyelembe véve, hogy tűzoltókról van szó, megengedhetetlen.

Meglátásom szerint is irritálja a civileket a 40 éves nyugdíjas, ezért szükséges az újra szabályozás, de az történjen úgy, ahogy 1996-ban is történt. Módosítsák a nyugdíjba vonulás szabályait (meghagyva az 50 évesen megszerzett nyugdíjjogosultságot), de az csak a törvény hatályba lépését követően felszerelőkre vonatkozzon.

Amennyiben Önök az érvelésem ellenére úgy gondolják, hogy a ,,társadalmi igazságosságra" való hivatkozással jogosultak a szerződésünk felrúgására, úgy jelzem, hogy igazamért, a legfelsőbb nemzetközi fórumokig is hajlandó vagyok elmenni.

Nem figyelmen kívül hagyandó azon aprócska tény sem, hogy - bár úgy tűnik, mint ha saját, személyes problémámról tájékoztatnám Önöket, azért - ez közel 63.000 fegyveres (!), és rendvédelmi dolgozó problémája is.



Őszintén remélem, hogy mindenki számára elfogadható, bölcs döntés születik a kérdésben.



Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete

barikad.hu

http://barikad.hu/egy_elkeseredett_t%C5%B1zolt%C3%B3_ny%C3%ADlt_levele_orb%C3%A1n _viktornak_%C3%A9s_pint%C3%A9r_s%C3%A1ndornak-20110303
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megengedhetetlen, függetlenségének, áldozatvállalást, leinformálhatóvá, tántoríthatatlan, követelményeket, kiterjesztették, szabályozásával, megfigyelhetővé, nyugdíjszámítás, kockáztatásával, jogszabálysértő, nyugdíjjogosult, fiatalemberként, közszolgálatot, kedvezményeket, provokálhatóvá, igazságosságra, ellentételezés, megbízhatósági, szakszervezete, alkalmatlannak, elmondhatatlan, vállalásaimmal, miniszterelnök, kedvezményként, munkavállalóé, hivatkozással, feltételekről, megfélemlítés, kötöttségeket, tájékoztatnám, felszerelőkre, indokoltságát, megállapodást, nyilvánvalóan, elkeseredett tűzoltó, fegyveres szervek, ország anyagi, állam tántoríthatatlan, hivatásos állomány, hivatásos szolgálattal, azzal arányban, következő törvényt, hivatásos szolgálat, teljesség igénye, munkám során, bűncselekmény elkövetésére, nyilvánvalóan megalázó, parancs végrehajtását, szolgálati érdek, parlamenti padsorokban, Orbán Viktornak, Pintér Sándornak, Cikk Front, Tisztelt Miniszterelnök Úr, Miniszter Úr, Magyar Állam, Hivatásos Szolgálati Törvény”, Magyar Köztársaság, Európai Unió, Amennyiben Önök, Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Maradék idő  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Idézetek a barátságról  Muratáj  Zilahy Lajos gondolata  Ahogy emelkedik a rezgés...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ébredj  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  A könnyek összegyűjtése  Föld napja április 22  Zilahy Lajos gondolata  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Pillangó  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Semmit ne higgy el  Emberként automatikusan értéke...  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Minden gyerek jó.  Pillangó  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Föld napja április 22  Az Európai Unió is foglalkozik...  Volt egy...  Föld napja április 22  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Volt egy...  Föld napja április 22  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  György napra  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az embernek a társa: hiányzik.  Jó éjszakát  Mosolyogtál már ma?  A fák lelke  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  A föld szépségéért  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  György napra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Szent György nap  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Föld napja április 22 
Bejegyzés Címkék
elkeseredett tűzoltó, fegyveres szervek, ország anyagi, állam tántoríthatatlan, hivatásos állomány, hivatásos szolgálattal, azzal arányban, következő törvényt, hivatásos szolgálat, teljesség igénye, munkám során, bűncselekmény elkövetésére, nyilvánvalóan megalázó, parancs végrehajtását, szolgálati érdek, parlamenti padsorokban, megkötések fejében, vállalásaimmal arányos, előbbiről évek, utóbbiról szinte, hétköznapi emberek, mézesmadzag leghosszabb, hivatásos szolgálatot, munkával járó, fokozott fizikai, egészségkárosodás lehetőségét, sztrájkfenyegetés vagy, fegyveres hatalomátvétellel, kedvezményeket Önök, korlátozások fejében, megállapodás felrúgására, nyugdíjra jogosító, nyugdíjszámítás módját, eredeti megállapodás, bankok esetében, most tervezett, mostani tervezetük, rendeletekben szabályozott, koszos rongyot, állampolgárok biztonsághoz, hivatást ötvenen, újra szabályozás, nyugdíjba vonulás, törvény hatályba, érvelésem ellenére, szerződésünk felrúgására, legfelsőbb nemzetközi, megengedhetetlen, függetlenségének, áldozatvállalást, leinformálhatóvá, tántoríthatatlan, követelményeket, kiterjesztették, szabályozásával, megfigyelhetővé, nyugdíjszámítás, kockáztatásával, jogszabálysértő, nyugdíjjogosult, fiatalemberként, közszolgálatot, kedvezményeket, provokálhatóvá, igazságosságra, ellentételezés, megbízhatósági, szakszervezete, alkalmatlannak, elmondhatatlan, vállalásaimmal, miniszterelnök, kedvezményként, munkavállalóé, hivatkozással, feltételekről, megfélemlítés, kötöttségeket, tájékoztatnám, felszerelőkre, indokoltságát, megállapodást, nyilvánvalóan, elérhetőségem, tevékenységet, állampolgárok, kedvezőtlenül, végrehajtását, jogorvoslatra, hosszabbítani, bűncselekmény, családtagjaim, biztosítottak, rendeletekben, bevezetésével, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6073
  • e Hét: 20303
  • e Hónap: 31414
  • e Év: 184910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.